Over BV Wallewijn/ Dr. A.S.J. Botenga

BV Wallewijn is ontstaan naar aanleiding van een uit de hand gelopen wijnpassie.

In de 80er jaren werd de wijnverzameling van Allard Botenga steeds bekender. De belangstelling was groot.
De combinatie met epicurisme en discussie over wijn en wijn-spijs combinaties vormden de aanleiding tot een consignatie systeem (afrekenen na consumptie) voor bijzondere flessen die niet meer in de handel verkrijgbaar waren maar desondanks voor een redelijke prijs, voor de liefhebber, op de wijnkaart van een aantal restaurants prijkten. Deze wijnkaarten werden allen bekroond met de prestigieuze “Grand Award” van de Wine Spectator.

Op deze site willen wij onder meer de Duitse wijnhandelaar Martin Waßmer onder de aandacht brengen van een breder publiek waarbij zeer redelijke prijzen zullen worden gehanteerd.

Ook zullen incidenteel Bordeaux,  Bourgognes en Rieslings worden aangeboden, met name oudere jaargangen voor de ultieme wijnliefhebber, die deze flessen dan voor een aantrekkelijk prijs (onder de veilingprijs voor een koper) kan verwerven.

Ten overvloede wordt vermeld dat in geval van een incidenteel niet geheel zuivere fles bijvoorbeeld door een kurkgeur een smaak garantie helaas niet van toepassing kan zijn.